Bergenvrienden

Supportersclub De Bergenvrienden vzw kent al een jarenlange traditie in de wielersport van Mol-Sluis. Zo bestond de club al ten tijde van de wielerperiode van Marcel Peeters. 
Later werden De Bergenvrienden dan de supportersclub van toenmalig profrenner en huidig ploegleider Wilfried 'Fitte' Peeters. De Fitte zette Mol-Sluis met zijn prestaties als renner en als ploegleider op de wielerkaart. Ook de neef van Fitte 'Bart Peeters' kon van onze steun genieten in zijn loopbaan als wielrenner.

Maar door het ontbreken van jong wielertalent in Mol-Sluis na de periode van de Fitte en Bart was er van een 'supportersclub' De Bergenvrienden nog amper sprake en was het rond de club een tijdje windstil.

In 2004 besloten De Bergenvrienden om, naar aanleiding van het afscheid van de Fitte als wegrenner, de Zuidkempense Pijl over te nemen en opnieuw te laten plaatsvinden. Deze wedstrijd werd een jaar eerder opgedoekt door het verdwijnen van de organiserende Molse Wielerclub.

Door het enorme succes van de Zuidkempense Pijl de laatste jaren en het opnieuw verschijnen van jong wielertalent in Mol-Sluis hebben De Bergenvrienden onder invloed van nieuw team dynamische krachten in 2007 besloten om een nieuwe start te nemen als supportersclub van Rob Peeters en Floris Smeyers.

De Bergenvrienden willen een ruggesteun zijn voor deze jonge wielertalenten uit Mol-Sluis. We willen zoveel mogelijk supporters van beide renners bereiken om daarna een aantal schitterende activiteiten mee te organiseren!